Zorgverzekering

Wanneer u thuiszorg vergoed wilt krijgen vanuit de zorgverzekering, is het belangrijk welke polis u heeft. Dit bepaald in hoeverre de zorg volledig kan worden vergoed.

Restitutiepolis

Met een restitutiepolis heeft u de vrijheid om zelf te kiezen welke zorgaanbieder u wilt. Wanneer uw verzekeraar geen contract heeft met de aanbieder dan kiest, kunnen de kosten toch volledig worden  vergoed. Dit betekent dat u met deze polis kunt kiezen voor NivoZorg en daardoor zorg in natura (ZIN) van NivoZorg volledig vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekeraar.

Naturapolis

Heeft u een naturapolis? Dan worden de kosten in veel gevallen niet voor 100 procent vergoed voor zorg van een niet gecontracteerde zorgaanbieder. Doordat NivoZorg een ongecontracteerde zorgaanbieder is, zal een veel gevallen een kleine eigen bijdrage nodig zijn.

Ieder jaar in december is het mogelijk op uw zorgverzekering voor het volgende jaar aan te passen. U kunt uw zorgpolis veranderen of besluiten om volledig van zorgverzekeraar over te stappen. Het is dus aan te bevelen om op dat moment over te stappen op een restitutiepolis zodat de complete zorg van NivoZorg volledig wordt vergoed.

Contact
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlNivoZorg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering