PGB en NivoZorg

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een regeling van de overheid. Hiermee kunt u zelf uw zorg inkopen bij zorgverleners, zo ook bij NivoZorg. 

Wanneer kiest u voor een pgb? 

U kiest voor een PGB als u zelf wilt bepalen wie uw zorg gaat verlenen, wanneer en waar. Afspraken met uw zorgverleners kunt u geheel naar eigen wens invullen. Wel bent u dan zelf verantwoordelijk voor de volledige administratie. Wilt u weten of het PGB iets voor u is, doe dan de test via Per Saldo, de belangenvereniging voor mensen met een PGB.

PGB aanvragen:

Wenst u thuiszorg in te kopen met een PGB, dan heeft u de volgende mogelijkheden:

1.    PGB voor zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW): Verpleging en verzorging aan huis vallen onder de ZVW. Deze zorg wordt vergoed uit het basispakket. U kunt deze (deels) inkopen met het PGB of door te kiezen voor zorg in natura. U vraagt het pgb aan bij uw zorgverzekeraar.
2.    PGB voor zorg vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO):
Hulp in het huishouden of voorzieningen voor in huis vallen onder de WMO. Uw eigen gemeente beslist of u hier recht op heeft. U kunt de zorg (deels) inkopen met het PGB of door te kiezen voor zorg in natura. U vraagt het pgb aan bij uw gemeente.
3.    PGB voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ):
24-uurs zorg en permanent toezicht vallen onder de WLZ. Het CIZ beslist of u hier recht op heeft. U kunt de zorg (deels) inkopen met het PGB of door te kiezen voor zorg in natura. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. U vraagt het PGB aan bij het zorgkantoor.

NivoZorg en PGB:

Met het PGB kunt u  thuiszorg volgens het concept van Totaalzorg  inkopen bij NivoZorg. Wij kennen geen wachtlijsten en werken uitsluitend met goed gekwalificeerde zorgverleners. Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek brengen wij uw zorgvraag in kaart en geven wij u advies op maat en helpen we u graag bij het aanvragen van een PGB. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op.